Low Poly People Pack - 296 Pieces Страната е един от най-големите износители на черни летни трюфели в света. Тези летни трюфели се събират в същите райони като белия зимен трюфел, но през различен сезон. Това е силно парфюмиран трюфел, който е бил почитан заради качествата си на афродизиак още от времето на древните египтяни. Тубер аестивум е черен летен трюфел, който се намира на територията на България. България е богата на находища от черни и бели трюфели, които имат ценни хранителни и лечебни качества. Соченият за ръководител на групата Иван Лулчев получава общо наказание в размер на 1 година и 11 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 20 000 лв. Е, не по 2 000 декара като в Италия и Франция, но поне по 200. Не е невъзможно. За нарушители ще следят от администрациите на Изпълнителната агенция по горите и Регионалните дирекции по горите, предвижда законопроектът. Все повече шеф майстори залагали и на трюфелите.

Той се събира и яде от хиляди години и въпреки че прилича повече на картоф, все още е най-широко събираният трюфел в света. Той олицетворява Черния диамант много добре, тъй като е близнак на външен вид; събрани по едно и също време на годината и растящи при почти идентични условия. Няколко са причините трюфелите да са “скъпо изкушение”: те са трудни за намиране, имат кратък сезон, а процесът по откъсването на трюфелите от земята е трудоемък. Прасетата успешно надушват миризмата им и също обичат да похапват от скъпия трюфел. Tuber aesvitum, иначе известен като St-Jean трюфел. Трюфелите са редки, ядливи подземни гъби от рода Tuber. Те летят на малки облаци близо до дърветата, където растат гъби. ДА СЕуверете се, че вашите дървета са напоени правилно, нанесете вар на земята за поддръжка, подрежете дърветата си, премахнете тревата, която расте между дърветата, снабдете ги с компост и торене. Санкциите ще варират спрямо средните цени на отделните видове трюфели и изискванията на браншовите организации за отделните видове нарушения и спрямо тежестта им, пише в мотивите към законопроекта.

Въвеждат се и браншови организации като част от защитата на лицата, извършващи тази дейност и регулация на пазара против монополни практики. Бяхме придружени от 3 ловни кучета, които първо търсиха трюфели и след това с радост ги показваха”, заяви Герчо Герчев от варненската туристическа агенция Франга, който е научил за прекрасната екскурзия от Николай Панайотов- Дарзалас и ще я включи в програмата на своите групи от Полша тази година. Това налага извършването след петата година на ежегодни силни резитби за просветляване на короните. СЪДЪТ ПРИСТЪПИ към разпит на свидетеля К. Подобно на гъбите, те принадлежат към царството на гъбите. Методът беше признат за успешен и към края на 19 век общата площ на такива разсадници вече беше повече от 700 квадратни метра. По отношение на осъществяване на контрол не се предвижда осигуряване на допълнителна ресурсна и кадрова обезпеченост, тъй като създаването на режимите ще се съобрази с вече съществуващи такива. Расте предимно в района на Пиемонте в Италия, въпреки че вече може да се намери и в Тоскана и Хърватия.

Използва се предимно за подправка, казва още Цветозар Мичевски. Tuber borchii, известен още като марзули трюфел. Tuber unicinatum. Често се нарича бургундски трюфел и това е областта, в която първоначално са били популярни. Често използван от велики готвачи, трюфелът притежава мощен аромат, който се съчетава идеално със сладостта на акациевия мед. Само 1% от общото количество се реализира на българския пазар. Както е видно засягат се интереси на широк кръг субекти, въпреки, че на пръв поглед ресурса е специфичен и ограничен. Както черните, така и белите трюфели са истински умами бомби, с невероятен пикантен вкус. А също така аз изкупувах трюфели. Не бива обаче да се очаква, че изкуственото отглеждане на трюфели ще бъде основният източник на доходи за собственика на горичката. Tuber brumale може да бъде инвазивен за местата на tuber melanosporum, тъй като се възпроизвежда много по-лесно – той оцелява! Докато изглеждат почти еднакви, вкусът на tuber melanosporum е по-добър. Но за разлика от тях, които растат над земята, трюфелите се намират под земята и растат на тъмно. Трюфелите са едни загадъчни гъби, които растат в горите, под земята, на дълбочина от 5 до 30 cм. Началната цена на белия трюфел е 3000 евро за килограм.

Гъби, трюфели и всичко за тях

You May Also Like