Не малко чуждестранни фирми също са започнали разкопаване на българските земи в търсене на трюфели. В продажба на панаира освен бял има и черен външен вид, който е малко по-евтин. Окръжната прокуратура в Паинформация за трюфелитерджик внесе в съда обвинителния акт срещу четирима мъже, които като организирана престъпна група са уличени в пране на пари и данъчни престъпления чрез фиктивна продажба на трюфели и гъби. Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече ката обвиняем 51-годишния М. Обвиняемият е извършвал търговска дейност на територията на Пазарджик и други области. Те са предадени на съд затова, че в периода от март 2021 г до декември 2022-ра година на територията на област Пазарджик и страната са използвали контролирани търговски дружества с профил на “липсващ търговец” и “буфер”, чрез които по документи са стимулирали мними продажби и доставки на трюфели и гъби с цел формиране на данъчен кредит и неправомерно възстановяване на ДДС от държавния бюджет в особено големи размери.

Polygonia Cartoon Low Poly Landmarks Mega Pack Д. за това, че на 14 декември 2022 г. В момента най-добрите пазари в ЕС за износ на трюфели са Австрия, Германия, Франция, Белгия и Холандия. За ръководител на групата се посочва 48 годишният Иван Лулчев. Според прокуратурата за 6 месеца Лулчев и Думанов са заявили оборот за 50 млн. Според неофициални данни обаче реалният износ е далеч повече. Брокери на гъби обаче сочат, че в по-големите градове деликатесът се търси доста повече и килото й достига дори 300 лева. Но дори и да ги засадите в късна пролет, в хладните или облачни и дъждовни дни до края на юни имаме напълно реално 100 процентно прихващане. Незряла гъба може да бъде разпозната по наличието на червеникава черупка. Няма официална цена за изкупуване на специалната гъба в смолянските изкупни центрове. Най-много от диворастящата гъба има край село Горна Арда, съобщава Емил Узунов, кмет на смолянското село, което се намира близо до границата.

Що се отнася до храненето, тези гъби предлагат диетични фибри, както и протеини, фосфор, желязо и калций, според доклад от изследване на Amina Hamza et al. От парцел от един хектар можете да съберете от 50 до 100 килограма гъби. Те трябва периодично да бъдат подрязани, което се състои в премахване на основната част на мощните клони и в намаляване на височината на багажника. За ускоряване на зреенето на прибирането на трюфелив този процес могат да бъдат включени специално обучени животни. Предстои да бъдат повдигнати обвинения спрямо други лица. Трюфелите могат да бъдат замразени и изсушени чрез лиофилизация. Може би ще ви е интересно да научите как се образуват трюфелните гъби и при какви условия могат да бъдат отглеждани и култивирани. Целият този процес може наистина да бъде дълъг и изморителен. Само по този начин може да се гарантира надеждна защита на подземните гъби от замръзване, ветрове и вредители. Трябва да се събират само узрели гъби. Отвън те приличат на черния трюфел само с много по-дълбоки ръбове.

Въпреки това изтънченият вкус на белия трюфел е широко известен, поради което цената му започва от 4 000 евро. Неговият кус към хубавото вино и добрата кухня са в основата на писателската му кариера. Трюфелите, достъпни за обикновените граждани, се приготвят чрез добавяне на различни сосове към омлетите. От 2013 г. работи и като кулинарен и ресторантски критик за ежедневника „Кьолнски градски вестник”. От вас се иска само да си разтопите малко масло и един млечен шоколад на водна баня, а след това да ги смесите със сметана. На територията на България може да се намери в Кавказ, крайбрежието на Черно море. Чокова твърди, че тя и съпругът й зареждат с трюфели едни от най-известните готвачи в България като шеф Боби Петров, Иван Манчев, Андре Токев и др. България е най-големият производител на черен трюфел в Европа. Той открива първия черен трюфел у нас – между Угърчин и Ловеч. През Средновековието даде трюфел мистични способности.

Череши и трюфели

You May Also Like