Най-реалистично е отглеждането на черни трюфели. В допълнение към Франция, такива гъби се отглеждат в Китай (сега страната е лидер в отглеждането на трюфели), Великобритания, САЩ, Швеция и Испания, както и в Австралия и Нова Зеландия. Упадъкът на селскостопанската индустрия в страната се отрази и на отглеждането на трюфели. Едва ли някой се съмнява, че сред разнообразната и богата природа в страната ни няма да има и от онези ароматни гъби, които струват цяло състояние на световните пазари. В село Lorgues en Provence има ресторант с богата гама от ястия с трюфели в менюто. Гъбата се претегля в ресторант на много точен кантар. Гъбата може да се сервира в чист вид, а за подчертаване на вкуса се предлага със сметанов или винен сос. Прочетете нататък, за да научите всичко за тяхните неповторими качества и защо зехтинът с черен трюфел е толкова подходящ за вашата кухня. Можете да научите повече за гъбите трюфели от следното видео на Galileo. Можете да намерите такава гъба в горите – както широколистни, така и смесени (трюфелите са изключително редки сред иглолистните дървета). Древните римляни смятали тази гъба за лечебна и повишаваща потентността. То е перфектно за овкусяване на паста, ризото, сосове, салати и много други.

Сustomizable poster for your vk stories 2019 app art beginner concept customize customized design designs emoji illustration poster stories typogaphy ui ux vector vk vk.com Резените гъби често се гарнират с черен хайвер, охлюви и други екзотични ястия. Цената на този вид гъби е много висока.Килограм от такъв деликатес струва от 400 евро. На този етап обаче все още липсва яснота как точно ще се случва това, предава NOVA. Трюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. На цвят кокосовото масло е бяло до бледожълто и няма особен или силен мирис, а само леко и приятно ухание. Тъй като гъбата има кратък срок на годност (2-4 дни след прибиране), тя се консумира прясна само през сезона на бране. Зехтините с трюфели могат да се използват като заместител на пресните трюфели в ястията или заедно с тях за подсилване на неустоимия аромат и вкус. Предвиждат се административни наказания за унищожаване на естествени находища на трюфели, за осъществяване на дейност със забранени методи, забранени средства, в забранено време, забранено място, съответно за изкупуване, търговия и преработка на неузрял трюфел или такъв добит без надлежно разрешително. И тази година гостите на фестивала ще могат да опитат ястия с трюфели, както и да участват в приготвянето на паста с гъбите за хиляда души. Това предвижда проект на Закон за трюфелите, внесен в парламента от група депутати.

Малките трюфели се използват за приготвяне на пълнежи за пайове и сосове от трюфели. Всяка година все по-малко и по-малко се събират от френските плантации за гъби от трюфели. Гъби с размер на гроздово зърно се събират около 30%. Останалите гъби са още по-дребни, затова са по-евтини и се използват предимно за приготвяне на сосове. Напоследък доста магазини предлагат качествен шоколад за направа на бонбони. Прилича много на Tuber Albidum pico Magnatum, но е много по-малък и на вкус е съвсем различен, въпреки че има доста силен аромат. Заради специфич­ния си вкус, аромат и като източ­ник на ценни здравос­ловни вещес­тва, Tuber Albidum pico включително антиок­сиданти, трюфелите са добре поз­нати от древ­ността като деликатес, а в някои периоди са извес­тни като „кул­това храна” или „диамант”. Но си струва да се опитате да приложите тази рецепта. Изследователите установили, че те би трябвало да активират конкретни рецептори и ако такива съществуват, то нашият организъм би трябвало да отделя вещества, които също действат на тези рецептори. Добавянето на трюфели към зехтина му придава уникални аромати и вкусове, които не могат да бъдат постигнати по друг начин. Запознайте се с нашите уникални продукти – зехтин екстра върджин с черен и бял трюфел.

Какво е екстра върджин зехтин с черен и бял трюфел? Екстра върджин зехтинът с черен и бял трюфел представлява студено пресовано маслиново олио, съчетано с тези ценни гъби. Около 10% от реколтата е с размер на орех – тези трюфели се класифицират като клас Екстра. Често трюфелът действа като допълнение към основното ястие. Една порция трюфел за едно ястие рядко е повече от 5-8 грама. Вкусно лакомство за чай със собствените си ръце. Те са склонни да купуват трюфели, с които да украсят храната си. Те твърдят, че добавянето на тази гъба към козметиката помага за стягане на кожата, премахване на старчески петна и справяне с фините бръчки. Най-често трюфелите се купуват в малки количества за ресторанти. Най-често използваните породи са ретривър и алагото, с което работят предимно в Италия и Франция. Отглеждането на гъби трюфели във Франция започва през 1808 г., когато са засадени първите дъбове трюфели. Когато се потопи във вода, трюфелът има вкус на соев сос. Отгледаният в Китай трюфел е по-малко ароматен, но привлича с ниската си цена и голямото сходство на външен вид и вкус с френския си аналог.За да се подобри качеството на гъбите, доставяни от Китай, те се смесват с трюфели, отглеждани във Франция.

Коледни плодови трюфели

You May Also Like